Skilsmisse terapi i Silkeborg

Har du brug for hjælp og støtte til din skilsmisse enten før, under eller efter skilsmissen?

Jeg har arbejdet med mange klienter i min praksis i Silkeborg, der var ramt af skilsmisse. Både med dem der står overfor en skilsmisse, dem der er midt i skilsmisseforløbet, og dem der efterfølgende gerne vil give slip på rester af bitterhed, offerrolle, vrede mv. og gøre sig fri af fortiden.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til, hvordan jeg kan hjælpe dig med din skilsmisse, hvordan et terapiforløb foregår eller andet.

En skilsmisse er en livskrise

Det gør ondt helt ind i marv og sjæl at blive skilt. Det er sorgfuldt; drømme, håb, fremtid sammen som par og familie mistes, og vi efterlades med minderne og de måske uafklarede følelser. En skilsmisse er en livskrise, og det tager tid at komme ud på den anden side. Men der er en anden side! Du kan få et dejligt liv fyldt med glæde igen.

Få hjælp til at komme hel og helt ud på den anden side af skilsmissen

I et terapiforløb kan du få hjælp til at komme hel ud på den anden side efter en skilsmisse. Vi kommer omkring hele skilsmissen, så du får en forståelse og indsigt i dine egne følelser, roller, mønstre og hvad der førte til skilsmissen.

Sorgen og de uafklarede følelser som fx vrede, bitterhed og offerrolle skal bearbejdes og kigges på med kærlige øjne. Vi arbejder på at gøre dig fri af de gamle roller og mønstre, så nisserne ikke flytter med. Vi arbejder med frygt og længsel, så du får mod på livet og kærligheden igen.

Et virvar af tanker og følelser

Det er livsforandrende at blive skilt og ofte med et kaotisk virvar af tanker og følelser, som kan være svære at forstå og håndtere. Mange ting er i spil, sorg, ensomhed, en forandret økonomi og vennekreds mv. Deling af forældreskabet, uden at lade følelserne overfor eks’en tage styringen, er ikke altid lige nemt, når man er ked af det, såret og måske rystet i sin identitet.

Hvem er jeg nu?

Vi kan have mistet os selv i parforholdet, glemt os selv, overtrådt egne grænser, været for pleasende, konfliktsky mv. Selvværdet og troen på fremtiden kan være helt i bund. Det er en identitetskrise, og vi har brug for at finde os selv på ny, vores nye jeg og ståsted.

Hvem er jeg nu alene og single, hvad kan jeg, og hvad ønsker jeg. Og hvad med kærligheden, er der mon en til mig derude. Ja det er der, når du er klar igen. Læs mere under Kærlighedens længsel

Barndommens sår og temaer kan også dukke op i en skilsmisse, det sidder som prægninger dybt inde i os fx som frygt for at blive forladt, higen efter kærlighed, og de roller vi udviklede for at overleve i familien. Læs mere under Barndommens svigt

Få din livsglæde igen efter skilsmisse

Du har fortjent at komme hel ud på den anden side efter en skilsmisse og få fornyet håb og livsglæden igen. Det er muligt, hvis du har mod, vilje og lyst til at arbejde med dig selv. Det kan jeg som psykoterapeut hjælpe dig med.

Min egen erfaring med skilsmisse

I 2015 blev jeg skilt fra min mand gennem 25 år og far til mine børn. Jeg har mærket en skilsmisse på egen krop og sjæl og ved, hvor ondt det gør, men også hvordan det letter hen ad vejen at forstå mig selv, og hvorfor vi måtte skilles. Efter skilsmissen måtte jeg arbejde på at lære mig selv at kende igen, finde mine egne værdier og ståsted, tage ansvar for mine kærlighedsroller og mønstre, inden jeg kunne træde ind i en kærlighedsrelation igen.

Psykoterapi hos Anne Bäcklund

Cert. ID-psykoterapeut i Silkeborg