Parterapi hos Anne Bäcklund i Silkeborg

Parterapi når parforholdet og kærligheden er udfordret

I min parterapi i Silkeborg har jeg arbejdet med mange par. Parrene er ofte udfordret af mangelfuld kommunikation, konflikter og skænderier der ikke lander godt, manglende følelse af nærhed, fællesskab og forståelse for hinanden, utroskab, jalousi eller skilsmissetanker.

Er det tid til parterapi?

Er I ramt af udfordringer og har I mod, vilje og lyst til at arbejde på at finde vejen sammen igen, er I velkommen til at kontakte mig. I parterapien vil I få tid og rum til at få lettet hjertet og få luft for jeres oplevelser og udfordringer. Terapien vil hjælpe jer til at forstå, hvad jeres problematikker udspringer af, og få sat ord på jeres følelser og behov. I kan lære at tale sammen om de svære og udfordrende ting og få en dybere indsigt i både jer selv og hinanden.

Parterapi der går i dybden

Parterapi hos mig består både af sessioner sammen og hver for sig. Vi går i dybden med de udfordringer, I står med. Vi vil bla. undersøge hvordan det I har med jer fra barndommen og fra tidligere forhold, kan spille ind i jeres nuværende parforhold, som sår der rives op, når bestemte mønstre gentager sig, som knapper der kan trykkes på og giver uhensigtsmæssige reaktioner. Det er vigtigt at kende sine sår og knapper og lære at være opmærksomme på dem og tage ansvar for dem hver især.

Få større hjerte, forståelse og elastik over for hinanden

I sessionerne sammen ser vi på, hvordan dynamikken imellem jer udspiller sig, og hvordan hver jeres knapper og sår aktiveres sammen, og hvad I deraf møder af udfordringer. Når vi lærer hver især at tage hånd om vores egne knapper og sår, får vi ofte større hjerte, forståelse og elastik over for partnerens. Det er vigtigt at kunne lytte til hinanden uden tolkning, men med nysgerrighed og åbent hjerte. Så kan I hjælpe og støtte hinanden, få en dybere relation og blive stærkere som par.

Størst af alt er kærligheden, især den til dig selv

Din relation til dig selv har indflydelse på din trivsel i parforholdet. At kunne være sig selv med retten til egne følelser, behov og grænser. I er hver især, som I er, og sådan har I også ret til at være. Netop det kan være svært at måtte erkende og acceptere. Der er to individer i parforholdet, og det er vigtigt at kunne rumme og acceptere, at vi til tider er uenige og forskellige. Det arbejder vi også med i terapien.

Værdier og behov

Det er også vigtigt at kende sine egne værdier og behov og få dem afstemt løbende med hinanden, som årene går. Hvad er vigtigt for dig, hvad skal der til for, at du føler dig tryg, elsket og godt tilpas? Hvad har du af drømme og ønsker til fremtiden? I parterapien vil vi se på, hvad kærlighed er for jer i dag, jeres værdier, behov og ønsker, alt efter hvor I er i livet.

Parterapi er en investering i dig selv, dit parforhold og i kærligheden.

Psykoterapi hos Anne Bäcklund

Cert. ID-psykoterapeut i Silkeborg